Ученическо творчество

Виктория Димитрова е сред учениците на СМГ, които доказват, че математиката и литературата не са причина за разделяне на талантите. Като потвърждение идват наградите и признанието отвън. Виктория е победител в два национални конкурса за есе – "Изгони скуката от училище" и "Моят силен старт за България започва с..." Виктория е сред активните участници в клуба „Математикът литератор“.

Прогнозата за времето - особено през зимата - е необходимост, която често е предвидима и даже скучна. Не случайно Вики избира да изгони скуката от училището, притисната от добре познатите изречения, с които очакваме снега преди Коледа. Да, скуката е в училище – влязла е там през един счупен прозорец, но има начин да я държим на разстояние. Как? Прочетете тук

Моят силен старт за България започва с… вдъхновение, въображение, авантюризъм – така Виктория пише сценария на своя живот в България. И не си го представя като нечия чужда продукция. Силният старт тук зависи от нас сега – това ни казва Вики, като е наясно, че надеждите и вярата й лесно могат да бъдат опаковани в лепкавата хартия на разочарованията.

Как Виктория отговаря на реалистите, според които силния старт в България е невъзможен? Прочетете тук